In plats van quinoa kan je ook gewoon rijst gebruiken maar dat had ik pas gegeten. De broccolischeuten kan je vervangen door andere scheuten of gewoon weglaten.
En de momenteel wekelijks terugkerende veldsla geraakt zo ook weer op. Het was in ieder gevalweer smullen vanmiddag. Leuk om te weten dat er morgen nog zo'n portie op mij staat te wachten
Voor 2 porties
- 60gr quinoa
- een halve komkommer
- 2 handjes veldsla
- 1/3de witte kool
- 1/4de ui
- 2 norivellen
- 2 handjes broccolikiemen
- een beetje (gedroogde) gember
- 2 lepels sesamzaadjes
- Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking maar voeg een paar klein stukjes gember to aan het kookwater. Giet af en laat afkoelen
- Snij de komkommer in kleine blokjes, de witte kool in reepjes en snipper de ui
- Was de veldsla en verwijder eventueel de 'voetjes'
- Scheur of snij (of nu ik dit aan het typen ben klinkt knip ook wel logisch, moet ik volgende keer eens proberen) de norivellen klein
- Meng alles tot een leuke salade.
Voor 2 porties wasabimayo
- 3 lepels veganaise
- wasabipasta naar smaak
- Meng de mayo met een beetje wasabi.Proef en voeg wasabi toe tot het voor jouw goed is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.