Met de groenten kan je variëren wat je wil. Gewoon kijken wat je in huis hebt wat stilaan op moet.
Voor 6 porties
- 4 wortelen
- 2 aardperen
- 4 aardappels
- een halve witte kool
- 1 koolrabi (ook bladeren)
- 2 uien
- 2 teentjes look
- een handje spliterwten
- Een restje veldsla
- 1 laurierblad
- 1 lepel gedroogde tijm
- peper en zout
- 1 liter water
- eventueel wat bottenvlees
- olie
- Snipper de ui en de look
- Schil de aardappels en aardperen ensnij in blokjes
- Snij dekoolrabi en de wortelen in blokjes
- Snij de bladeren vandekllorabi(en stengels) ende wittekoolin dunne reepjes
- verhit olie in een grote pot en fruit de ui en knoflook
- Voeg de wortelen,koolrabi, spilterwten, aardappels en aardperen toe en bak heel kort
- Voeg het water, de kruiden en het vlees toe. Zet het dekselop depoten laat een kwartiertje zacht pruttelen
- Voeg dan de kool toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
- Voeg tenslotte de veldsla toe, voel of de spliterwten gaar zijn en kruid bij naar smaak
- Hier hadik er voor de afwerking nog wat geroosterde zonnebloempitten overgestrooid.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.