Dus hier een basisrecept voor zuivelvrije, goedkope, witte saus.
Voor ongeveer 250ml basissaus.
- 30gr olie naar keuze (een beetje afhankelijk van wat voor saus je wil)
- 30gr speltmeel (of speltbloem, tarwebloem,....)
- 250gr bouillon (niet van een blokje natuurlijk.Kan ook bijvoorbeeld kookvocht met kruiden van pasta zijn)
- kruiden naar smaak
- eventuele extra's (gesnipperde ui, mosterd, peperbolletjes, edelgistvlokken voor een kaassaus,....)
- Verhit de olie in een sauspannetje tot ze goed heet is
- Roer er het meel door en blijf roeren tot je een soort droog deeg krijgt, een roux (opgelet,zorg dat het niet aanbrand)
- Voeg de bouillon en eventuele extra's toe en breng onder regelmatig roeren aan de kook.
- Laat minstens 2 minuten onder regelmatig roeren inkoken. Kruid eventueel nog af.
Ik heb er net een gemaakt obv bloemkool en witte bonen, was ook smeuïg :) waar vind jij gistvlokken? Dat wil ik ook nog eens proberen
BeantwoordenVerwijderenIn de natuurwinkel.
Verwijderen