De smaak en textuur is van een mueslibar maar het deed me ook wat aan granola denken. Dus als je het verkruimeld heb je lekkere abrikozen granola ;-)
Voor 12 porties
- 140gr gedroogde abrikozen
- 100gr kokosolie
- 55gr water
- 50gr ahornsiroop
- 225gr havermout
- 2 lepels sesamzaad
- 2 lepels sinsaasappel-extract*
- Verwarm de oven voor op180C
- Snij de abrikozen in kleine stukjes
- Doe het water, de kokosolie,sinaasappel-extract en de ahornsiroop in een pannetje en verhit tot de olie gesmolten is
- Roer er de rest van de ingrediënten door.
- Verdeel dit mengsel over een grote bakvorm (ik gebruikte een rode taartvorm), eventueel ingevet
- Zet ongeveer 20 minuten in de oven.
- Laat afkoelen in de vorm en breek in stukjes
- Neem een propere glazen bokaal
- Vul deze met sinaasappelschillen (liefst biologisch)
- Giet er vodka bij tot de bokaalvol is
- Draai het deksel erop en zet op een donkere plaats
- Af en toe eens schudden met de de bokaal en na een week of twee is je extract klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.