Voor 4 porties
- 100gr pindanoten
- 1 kleine ui
- 1 knoflookteen
- 45gr rijst
- 1 lepel Japanse sojasaus
- 125gr tofu
- olijfolie
- peper en zout
- Kook de rijst gaar
- Verhit een pan zonder vetstof en rooster daarin de pinda's. Oppassen dat je ze niet te bruin laat kleuren want dan worden ze bitter
- Snipper de ui en de knoflook
- Knijp de tofu even uit zoals je met een sponsje doet.
- Doe alles behalve de olijfolie in de hakmolen en mak fijn.
- Kneed dit mengsel eventjes tot je een deeg krijgt
- Vorm 4 bolletjes van je het mengsel. Duw plat, steek er eventueel een vorm uit (kneed de restjes opnieuw voor een nieuw bolletje natuurlijk)
- Bak de schijven in voldoende olie in een pan op een zacht vuurtje, ongeveer 5 minuten aan elke kant maar dat is afhankelijk van de dikte natuurlijk)
- Serveer bijvoorbeeld met een slaatje en ovenfrietjes als gezonde fastfood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.