zaterdag 14 februari 2015

Pinda-tofu hartje

Zelf ben ik niet iemand die warm loopt voor overgecommercialiseerde feestdagen maar iets klein doen kan altijd. Dit gerecht heb ik eerlijk gezegd al een paar dagen geleden gemaakt maar vond het wel leuk om nu te posten. Als je geen hartjesvormen hebt maak je gewoon balletjes die je platdrukt. Minder mooi maar even lekker.


 Voor 4 porties
  • 100gr pindanoten
  • 1 kleine ui
  • 1 knoflookteen
  • 45gr rijst
  • 1 lepel Japanse sojasaus
  • 125gr tofu
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Kook de rijst gaar
  2. Verhit een pan zonder vetstof en rooster daarin de pinda's. Oppassen dat je ze niet te bruin laat kleuren want dan worden ze bitter
  3. Snipper de ui en de knoflook
  4. Knijp de tofu even uit zoals je met een sponsje doet.
  5. Doe alles behalve de olijfolie in de hakmolen en mak fijn.
  6. Kneed dit mengsel eventjes tot je een deeg krijgt
  7. Vorm 4 bolletjes van je het mengsel. Duw plat, steek er eventueel een vorm uit (kneed de restjes opnieuw voor een nieuw bolletje natuurlijk)
  8. Bak de schijven in voldoende olie in een pan op een zacht vuurtje, ongeveer 5 minuten aan elke kant maar dat is afhankelijk van de dikte natuurlijk)  
  9. Serveer bijvoorbeeld met een slaatje en ovenfrietjes als gezonde fastfood. 
Dit recept is gebaseerd op een receptje uit het boek: 'Koken met Tofu' van Becky Johnson uit 2003. Geen idee of het nog te koop is. Ik kwam het tegen in de bib en er staat best wel wat inspiratie in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...