En deze pannenkoeken bevatten al groenten maar kunnen zowel hartig als zoet gegeten worden.
Voor 2 porties (6 kleine pannenkoeken)
- 110gr speltmeel
- 1 lepeltje bakpoeder
- 100gr geraspte wortel
- 200ml hazelnootmelk (of andere plantaardige melk)
- 100ml water (of nog melk)
- snufje zout
- 1 lepel olie + extra om te bakken
- 1 lepel lijnzaad + 3 lepels water
- Meng het lijnzaad met het water en zet apart
- Zeef het meel en meng met het bakpoeder. Meng er dan de geraspte wortel en een snufje zout doorheen.
- Roer de melk, lepel olie en het lijnzaad door.
- Roer dan beetje bij beetje het water er door. Je moet ongeveer de dikte van gewoon pannenkoekendeeg krijgen.
- Verhit olie in een pannetje en doe een opscheplepel deeg in de pan. Verdeel over de bodem.
- Zet op een zacht vuurtje. Als de bovenkant helemaal donkerder is gewoorden (droger) kan je de pannenkoek normaal gewoon omscheppen. Gebruik eventueel een bord.
- Bak de andere kant ook even.
- 1 appel
- ahornsiroop
- kaneel (naar smaak)
- Haal het klokhuis uit de appel met een appelboor.
- Snij de appel in dunne schijfjes en dan in stukjes.
- Bak de appel kort in de pan van de pannenkoekjes
- Verdeel over de pannenkoekjes en werk af met een snufje kaneel en ahornsiroop.
Andere pannenkoekideeën
- Gevulde hartige pannenkoekjes (vegetarisch)
- Havermoutpannenkoekjes met rood fruit (vegetarisch)
- Mueslipannenkoekjes (veganistisch)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.