Voor een grote pot
- 100gr gedroogde kikkererwten (volgens mijn weegschaal dan 230gr gekookte)
- 40gr sesamzaad
- 40gr olijfolie
- een halve groene paprika
- 4 groene pepertjes
- 20gr zongedroogde tomaatjes
- peper en zout
- een lepeltje ras-el-hanout (of andere kruiden naar smaak)
- Week de kikkererwten in voldoende water voor minsten 8 uur
- Spoel ze af en kook ze gaar
- Giet de kikkererwten af
- Week de tomaatjes in een beetje warm water
- Snij de paprika in grote blokjes
- Doe de kikkererwten, sesamzaad, olijfolie, pepertjes, paprika, tomaatjes en 2 lepels weekvocht van de tomaten in de hakmachine (Alsje een kleine hebt zal het in 2 keer moeten)
- Hak tot je nog een klein beetje stukjes hebt
- Als het te droog is voeg je nog wat water of olie toe
- Kruid met peper,zout en ras-el-hanout
- Lekker als dip of als broodbeleg
- knoflook erdoor lijkt me ook heel lekker maar die had ik niet meer in huis
- Indien gewenst kan je de pepertjes ook ontpitten.
- Wij houden nogal van pikant als je daar minder gek op bent kan je misschien eerst 2 pepertjes gebruiken en dan proeven en beslissen of je er nog bij doet
- Een andere kleur paprika kan natuurlijk ook
- Normaal kan je dit ook invriezen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.