Voor 2 porties
- 100gr gedroogde kikkererwten
- een halve komkommer
- een tomaat
- een stronkje witlof
- een paar blaadjes sla
- 2 stengels lente ui
- een lepel zonnebloempitten
- een lepel balsamico azijn
- een lepel olijfolie
- Week de kikkererwten in voldoende water voor een 6tal uur
- Giet af en spoel. Kook ze gaar (kooktijd is afhankelijk van weektijd en ouderdomvan de erwten. Bij mij was het ongeveer een uurtje), giet af en laat afkoelen
- Snij de slain reepjes, de tomaat, komkommer, lenteui en witloof in stukjes en roer door elkaar
- Meng de balsamico en de olie en giet de vinaigrette over de groenten
- Roer er de afgekoelde kikkererwten door en werk af met zonnebloempitten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.