Voor 3 grote porties
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 3 rode pepertjes
- 1 groene paprika
- 1 blik gepelde tomaten of verse tomaten
- 50gr gedroogde rode linzen
- 2 rapen
- 1 lepel garam masala kruiden
- 40gr santen + 200ml water of 200ml kokosmelk
- peper en zout
- koriander naar smaak
- 1 lepel kokosolie
- Snipper de ui en de look en snij de pepertjes fijn
- Verhit de kokosolie in een grote pan en fruit de knoflook, uien pepertjes met de garam masala en linzen toe
- Snij ondertussen de rapen fijn en voeg toe
- Doe er de gepelde tomaten, santen en water bij en zet klein
- Snij de paprika fijn en voeg ook toe
- Zet het deksel op de pot en laat ongeveer 20 minuutjes heel zacht sudderen.Voeg een beetje water toe als het te droog wordt.
- Proef of de linzen gaar zijn en kruid met peper, zout, koriander en eventueel nog wat extra garam masala
- Versier voor het serveren eventueel met koriander en/of geraspte kokos
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.