Dit gerecht is veganistich, e-nummervrij, suikervrij.
Voor 2 porties
- 500gr spruitjes
- 1sinaasappel
- 2 wortelen
- 60gr boekweit
- 1/2de ui
- 1 lepel gedroogde koriander
- 1 lepel geschaafde amandelen.
- Olijfolie
- Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking
- Maak de spruitjes schoon en maak onderin in inkeping
- Breng water aan de kook en doe er dan pas de spruitjes bij
- Laat koken tot de spruitjes gaar zijn en giet af.
- Snipper ondertussen de ui en schil de wortels en snij in kleine stukjes
- Schil de sinaasappel en doe in de blender of keukenmachine tot je een dikke pulp hebt.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hier de ui en wortels in. Voeg koriander toe
- Voeg de sinaasappelpulp toe en roer goed
- Voeg de spruitjes,boekweit en geschaafde amandelen toe.Laat een minuutje of 2 meebakken.
- Klaar, serveren en smullen maar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.