Plus: dit brood is nu ook veganistisch (naast E-nummer- en suikervrij).
Dat wil ik nu eventjes met jullie delen. Vriendje ging namelijk vandaag speltbrood maken maar was vergeten hoe het moest en zo kwamen we erachter dat de nieuwe manier er nog niet mooi opstond. En uiteindelijk heb ik dit blog ook om het voor mij wat overzichtelijk te houden.
Dus hier gaan we:
Ingrediënten voor een brood van 800gr
- 500gr volkoren speltmeel
- 350ml warm water
- 15gr wijnsteenbakpoeder
- 9gr zout
- Verwarm de oven voor op 200gr (boven en onder warmte)
- Meng de bloem goed met het bakpoeder
- roer de bloem, het water en het zout losjes door elkaar
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Giet de kom leeg op de bakplaat en breng er met je handen een beetje een broodvorm in (niet kneden). Zet in de oven (iets onder het midden van de oven)
- laat 10 minuten baken en zet dan de bovenwarmte uit (ia afhankelijk van je oven, maar met bovenwarmte zou het bovenaan kunnen verbranden)
- Laat dan nog 15 minuten bakken.
- Haal het brood uit de oven. Laat eventjes afkoelen
- Smakelijk
Vanmiddag aten wij dit met lekker pittige wortelsoep die nog in onze diepvries zat.
OPMERKING: voor wit brood doe je hetzelfde maar gebruik je speltbloem (wit)
Ik had je vorige recept van speltbrood afgelopen week, we vonden het erg lekker. Ik bakte altijd brood met volkoren meel maar wilde overgaan op speltmeel. Het is een makkelijk recept, geen tijd kwijt voor het rijzen. Alleen werd het brood bij ons een stuk lager dan bij jou op de foto, maar het werd niet droog. Leuke informatieve blog, thanks, Lizet
BeantwoordenVerwijderenDe hoogte zal in geval van de bakvorm ook afhankelijk zijn van de lengte en de breedte van de vorm natuurlijk.
BeantwoordenVerwijderen