Voor 8 cakejes
voor de cakejes
- 60gr amandelmeel
- 60gr speltmeel
- 4gr wijnsteenbakpoeder
- 25gr kokosolie
- 35grdadels
- 1 lepel zelfgemaakt koffie-extract
- 1 lepel lijnzaad + 3 lepels water
- 30gr dadels
- 25gr amandelen
- 1 lepel lijnzaad + 3 lepels water
- een koffielepel zelfgemaakt koffie-extract
- eventueel wat cacaonibs
- Verwarm de oven voor op 180C
- Doe de kokosolie in een vuurvaste kom en zet in de oven om te smelten
- meng het lijnzaad met het water en zet opzij
- Hak de dadels fijn in de keukenmachine
- Meng het bakpoeder met het speltmeel
- voeg het amandelmeel, lijnzaad, koffie-extract, dadels en de gesmolten kokosolie toe
- Roer goed
- Verdeel het deeg over 8 muffinvormpjes en zet ongeveer 15minuten in de oven (ik heb boven en onderwarmte en heb halverwege de bovenwarmte uit gezet)
- Haal uit de oven en de vormpjes en laat afkoelen
- Week de dadels en amandelen in een kommetje water voor ongeveer 10 minuten
- Giet af en doe in de hakmachine. Hak fijn. Voeg het lijnzaad, water en koffie-extract toe
- Hak tot je een egale massa hebt (hier en daar mag er nog wel een stukje insteken)
- Smeer de massa over de afgekoelde cakejes
- Strooi eventueel nog wat cacaonibbs over elk cakeje
Opmerking: Ik heb 2 cakejes ingevroren.Daar heb ik geen icing opgedaan. Maar de hoeveelheden van de icing zoals hier beschreven waar voor net iets meer dan 6 cakejes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.