Gisteren toch maar iets vers gebakken. Het 4de uitprobeersel van project 1001. Vandaaggeproefd en het was heel lekker.
Het originele recept was nr 659 apple & cinnamon muffins maar ik heb er weer vanalles aan veranderd om het suikervrij, veganistisch en E-nummervrij te krijgen. En ik heb er dan ookmaar ineens een cake van gemaakt ipv muffins.
Voor 1 cake
- 125gr volkorenspeltmeel (of ander meel maar keuze)
- 5gr wijnsteenbakpoeder
- 40gr havermout (liefst niet de hele grote)
- 1 appel
- 1 lepel lijnzaad + 3 lepels water
- 100ml zelfgemaakte hazelnootmelk
- 50gr kokosolie
- 2 lepels ahornsiroop
- 1 lepel zelfgemaakt vanille - extract
- 1 lepel kaneel
- Verwarm de oven voor op180C
- Doe de kokosolie in een onvenvast kommetje en laat in de oven die aan het opwarmen is smelten
- Meng het lijnzaad met warm water laat 10 minuten staan
- Meng de bloem en het bakpoeder. Meng er de havermout met de kaneel onder
- Meng de melk met de ahornsiroop, de gesmolten kokosolie, het vanille-extract en het lijnzaad
- Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten
- Was de dappel,verwijder het klokhuis met een appelboor en rasp de appel(of doe in de hakmachine)
- Meng de appel met het deeg.
- Giet over in een siliconen cakevorm of een beboterde cakevorm
- Zet 15 minuten of langer in de oven (mijn oven is een vrij snelle oven)
- Smakkelijk
Oh dit lijkt me ook lekker, ga ik binnenkort ook eens maken!
BeantwoordenVerwijderen