Het resultaat was een lekkere vegetarische maaltijd die suikervrij was. Dit recept was bij mij niet E-nummervrij. In het wortelsap (bij van de aldi in Duitsland) zat namelijk ascorbinezuur of E300, een oranje E-nummer. Dat zag ik pas nadien. Ik had namelijk wortelsap genomen zodat ik geen bouillonblokjes moest gebruiken. Maar je zou het wortelsap kunnen vervangen door zelfgemaakte groentebouillon.
Ander minpuntje: Je hebt vrij veel afwas nadien (en ik heb nog steeds geen afwasmachine)
Voor 2 porties
- 80gr boekweit
- 2 eieren
- een scheut witte azijn
- 2 grote wortels
- 1grote witte raap
- 400gr spinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 groene pepertjes (of 1, naar smaak)
- zout
- peper
- 1 lepel currypoeder
- olijfolie
- enkele lepels wortelsap (of groentebouillon)
- Schil de wortelen en de raap en snij in blokjes
- snipper de ui en de look. Snij de pepertjes fijn
- Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking
- Zet een grote pot met veel water en een scheutje azijn op het vuur (met deksel)
- Verhit voldoende olie in een grote pan. Fruit de ui en de knoflook met het currypoeder en het pepertje
- Voeg de wortelen en raap toe en bak lichtjes. Voeg wat wortelsap,water of bouillon toe als het te droog bakt
- Voeg de spinazie toe en laat slinken.
- Breek 1 ei in een glas
- Als het water kookt doe je er 1 ei in en laat het ongeveer 3.30 minuten pocheren. Haal het er met een lepel uit. Herhaal met het volgende ei.
- Serveer de spinazie met boekweit en ei. Werk eventueel af met wat peper en zout of zet dit gewoon bij op tafel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.