De bloemkool in dit recept wordt dus niet gekookt. De rest van de bloemkool heb ik geblancheerd en in de diepvries gedaan. Daar ga ik binnenkort wel iets anders lekkers mee maken.
Dit recept is suikervrij, E-nummervrij en vegan.
1 portie lekkere lunch |
Voor 2 porties
- 200gr rauwe bloemkoolroosjes
- 1 zwarte rammenas (bol)
- 9 cherrytomaatjes
- 30gr gedroogde rode linzen
- 2 handjes veldsla
- een halve ui
- 2 lepels lijnzaadolie (of andere olie)
- 2 lepels balsamicoazijn (of andere azijn)
- 2 lepels geschaafde amandelen (optioneel)
- 2 lepels gemengde pitten en zaden (optioneel)
- Kook de linzen gaar zoals aangegeven op de verpakking
- Doe de bloemkoolroosjes in de hakmachine en hak. Je ziet direct dat je bloemkoolcouscous krijgt. Zorg dat alle grote stukken weg zijn.
- Pel de ui en snipper
- schil de rammenas en snij in stukjes
- Was de tomaatjes en snij in 4
- Was de veldsla
- Doe de groenten, zaden, olie en azijn samen in een kom of bakje (Als het zoals bij mij meemoet naar je werk) en roer goed
- Je kan de balsamico en olie ook mengen en bij het eten pas bij de salade doen.Het zelfde geld voor de zaden en pitten. Als je ze er bij het eten zelf onder mengt blijven ze krokant.
- Varieer naargelang de groente die je in huis hebt.
De bloemkoolcouscous |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.