Voor 3 porties (of 2 heel grote)
Voor de cashewsaus
- 1 teentje knoflook
- 1 koffietas cashewnoten (bij mij waren ze gezouten)
- 1 koffielepel garam masala (of andere kruiden)
- 1 koffielepel gedroogde gember
- 1 eetlepel citroensap
- water
- Doe de cashew is een kom en zet onder water
- laat minstens 2 uur weken
- giet af en vang het water op
- doe alle ingrediënten voorde cashewsaus (zonder water) in een blender. Voeg een halve koffietas van het weekwater toe.
- Blend tot er amper nog stukjes zijn. Je kan naar wens water toevoegen
- 400 gr pompoen (gewogen zonder schil)
- 300 gr gele boontjes
- 1 ui
- 1 lepel kokosolie (of andere)
- peper
- koriander
- 1 chilipeper (naar smaak)
- eventueel sesamzaadjes
- Was de boontjes en snij in stukjes
- snij de pompoen in blokjes
- snipper de ui fijn en snij de chilipeper in ringen
- verhit de olie in de wokpan en fruit de ui.
- Voeg de chilipeper en koriander toe
- Voeg dan de pompoen toe en laat 5 minuten meebakken.
- Doe er dan de boontjes bij en laat nog 5 minuten meebakken.
- Kruid met peper.
- Haal van het vuur en roer er de cashewsaus door.
- Serveer met rijst, mie of noedels en werk af met sesamzaadjes en/of koriander
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.