Voor 4 porties
- 100gr gedroogde linzen (ik had 50gr rode en 50gr groene)
- 350gr wortelen
- 350gr aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 prei
- 1 jonagold appel
- een halve soepselder (groen)
- een handje verse peterselie
- peper uit de molen en zeezout
- olie
- Doe de linzen in een pot met water en laat 5 minuten koken
- pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
- was de prei, verwijder het meeste van het groene gedeelte. Snij de prei in de lengte doormidden en snij er dan halve rondjes van
- Was de selder. Verwijder de bladeren (die kan je invriezen om eens bij soep te doen). Snij in boogjes
- schil de wortelen en aardappelen en snij in blokjes.
- was de appel.snij in 4. Verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
- doe wat olie in een grote pot. Fruit de ui, look en prei
- voeg de aardappelen, selder en wortel toe
- Doe de linzen en hun kookwater erbij. Voeg eventueel extra water toe. (zodat het bijna helemaal onderstaat)
- voeg de appel toe.
- Dek af en laat 20minuutjes pruttelen op een klein vuurtje.
- Was de peterselie en snij fijn. Voeg vlak voor het einde van de 20 minuten toe en roer er onderdoor.
- Als je hier overschot van hebt kan je er gewoon nog wat water bijdoen en mixen voor een lekker soepje.
- Variaties zijn eindeloos. Bijvoorbeeld pompoen of knolselder toevoegen, currypoeder toevoegen voor een oosterse smaak,....
- makkelijk om opnieuw op te warmen of in te vriezen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.