maandag 18 november 2013

pasta-paprika

In koude dagen heb ik al eens trek in iets zuiders. Gelukkig heb ik tijdens de zomer genoeg paprika ingevroren.

Dit gerecht is makkelijk, snel klaar, goedkoop, vegetarisch en open voor allerlei variaties. Naar smaak kun je het pepertje weglaten, restjes groenten toevoegen, ansjovis of kip erdoor doen, ...


Voor 2 personen
  • 80gr volkoren spaghetti
  • 3 kleine rode paprika's
  • 50gr roomkaas (zonder kruiden)
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 rood pepertje
  • 6 zwarte olijven
  • 2 koffielepeltjes kappertjes
  • 3 gedroogde tomaatjes
  • olijfolie
  • 1 lepel Provençaalse kruiden
  1. Kook de pasta
  2. Pel de ui en look en snipper
  3. Snij het pepertje in kleine stukjes en snij de paprika in halve reepjes
  4. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui, look, peper en Provençaalse kruiden
  5. Voeg de paprika toe en laat mee bakken
  6. Snij de olijven in ringetjes en de zongedroogde tomaten in stukjes
  7. Voeg samen met de kappertjes bij de paprika
  8. Laat een paar minuutjes meebakken.
  9. Voeg de roomkaas toe en roer tot hij gesmolten is.
  10. Roer er de pasta door en serveer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...