Voor 15 grote koekjes
- 50gr geroosterd sesamzaad
- 90gr amandelmeel
- 90gr volkoren spelt (of andere bloem)
- 1 ei
- 70gr boter
- 60gr yoghurt
- 1 lepeltje zelfgemaakt vanille-extract
- snufje zout
- 3gr bakpoeder
- Verwarm de oven voor op 160C
- Doe de boter in een kommetje en zet in de oven om te smelten (terwijl de oven aan het voorverwarmen is. Zo spaar je energie uit). Haal uit de oven als het half gesmolten is.
- Meng ondertussen het amandelmeel, de spelt, het bakpoeder en het zout.
- Voeg de yoghurt, het ei en de vanille bij de halfgesmolten boter. Roer goed
- Roer het botermengsel dan door het speltmengsel tot het egaal is
- Roer er dan de geroosterde sesamzaadjes door
- Leg met een lepel 15 (of meer kleinere)hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw elk hoopje een beetje plat met de bollekant van de lepel en laat ruimte tussen de verschillende koekjes.
- Bak voor ongeveer 10 minuten. Smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.