Mijn mooie servies eens uit de kast gehaald |
Nodig voor 2 porties
- 4 grote aardappelen
- 2 paprika's (hier rood en groen)
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 Spaans pepertje
- 2 biefstukken (best dikke,vb rumsteak)
- boter
- olijfolie
- peper en zout
- 1 borrelglaasje whiskey (of cognac of vodka ofzo maar whiskey drink ik nog weleens puur,de andere niet en die heb ik dan ook niet in huis)
- sap van een halve citroen
- Schil de aardappelen, was en snij in schijfjes van ongeveer 0,5cm. Halveer de schijfjes in de lengte zodat ze wat op frietjes lijken
- Verwarm de oven voor op 120C
- Kook de aardappelen tot ze net niet gaar zijn (ze mogen zeker niet uiteenvallen)
- Pel de ui en knoflook en snipper.
- Snij het pepertje fijn
- Was de paprika, haal de kern eruit en snij in blokjes
- Verwarm een scheut olijfolie in de wok en bak de aardappels hierin voor ongeveer 10 a 15 minuten. Af en toe opschudden
- Smelt ondertussen een stuk boter in een pan. kruid de biefstukken met peper en zout en bak zoals je ze graag hebt.
- Doe de biefstukken in een ovenschaal en zet in het midden van de oven om warm te houden
- Doe eventueel nog wat extra boter in de pan van de biefstukken en fruit hierin de ui, look en pepertje
- Voeg de paprika toe en bak voor 2 minuten
- Blus af met de whiskey en het citroensap en laat 5minuten stoven.
- Haal de biefstukken uit de oven en serveer met de gebakken aardappeltjes en paprika
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.