Voor 4 porties (waarvan 2 voor de diepvries bij mij)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 2 rode pepers
- arachideolie of andere
- 500gr stoofvlees (rund)
- 250gr sperzieboontjes
- 1 grote rode paprika
- 1 lepel garam massala
- 1 lepel gedroogde koriander
- 200gr bruine rijst
- 1 lepeltje kurkuma
- 200ml kokosmelk(of gebruik santen en water)
- Snipper de look en de ui.Snij de peper fijn (voor lekker pittig de zaadjes niet verwijderen)
- verwarm olie in een grote pot en bak de ui, look en peper en voeg degaram massala en koriander toe.
- Voeg het vlees toe (groot vuur) en schroei dicht
- Zet het vuur klein,voeg de kokosmelk toe en zet het deksel op de pot
- Was ondertussen de boontjes en snij de uiteindjes eraf.Snij in 3 en doe bij in de pot
- Was de paprika en snij in blokjes.Doe bij in de pot.
- Laat alles 15minuten op een klein vuurtje garen. Roer regelmatig.
- Zet na 15minuten het water voor de rijst op.Voeg de rijst en de kurkuma toe als het kookt.
- Giet de rijst af als hij rijst gaar is.
- Serveerde rijt met het stoofvlees en strooi er nog een beetje koriander over voor de afwerking.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.