Nodig voor 6 porties (of 4 grote)
- 1 appel (jonagold)
- 2 nectarines
- 15gr walnoten
- 25gr havermout
- 40gr boter
- 40gr amandelmeel
- 40gr speltbloem
- 2 eetlepels ahornsiroop
- kaneel
- Verwarm de oven voor op 200C
- Was het fruit
- Snij de appel in kwartjes,verwijder het klokhuis en snij in schijfjes.
- Beleg de bodem van een ovenschotel met de appelreepjes
- Snij de nectarines in kwartjes. Verwijder de steen. Snij in schijfjes
- Leg de nectarine schijfjes op de appel
- Bestrooi met kaneel en overgiet met 1 eetlepel ahornsiroop
- hak de walnoten fijn met een mes
- Meng de walnoten, amandelmeel, havermout en spelt bloem in een kom
- Doe er de boter en de ahornsiroop bij
- meng met 1 hand tot een crumbledeeg (goed gemengd maar met nog stukjes boter erin)
- Verdeel het deeg over de ovenschaal en zet ongeveer 20 minuten in de oven.
- Serveer warm of koud
- Je kan ook ander fruit proberen
- Of je kan rozijnen, abrikozen, dadels,... toevoegen
- Als je het vegan wil kan je de boter misschien vervangen door kokosolie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.