woensdag 31 januari 2018

Bietenpesto

Pesto wordt normaal gemaakt van basilicum, pijnboompitten, parmezaan, knoflook en olijfolie. Dit recept heeft het zelfde idee maar is toch helemaal anders. de basilicum is vervangen door rode biet, de pijnboompitten door amandelen en de parmezaan door edelgistvlokken. En hoewel helemaal anders is het net zo lekker.
De pesto is lekker als dip, broodbeleg,bijgerecht of zoals hier met pasta en falafelballetjes. Hier heb ik de pesto eventjes warm gemaakt. Maar dat is dus niet nodig.

Voor een grote portie pesto
  • 2 bieten
  • 65gr amandelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lepels gistvlokken
  • 1 lepel appelazijn
  • 1 lepel olijfolie
  • 1 theelepeltje mosterd
  • 1/2theelepeltje mierikswortelpoeder
  •  
  • Was de bieten, snijd er een kruis in en verpak ze in aluminiumfolie. Pof ze ongeveer een uur in de oven op 200C.
  • Haal uit de oven en pel.
  • Verhit een droge pan en rooster de amandelen ongeveer 5 minuten. Schud e regelmatig om. 
  • Pel de knoflook.
  • Doe alle ingrediënten in de hakmolen en mix tot een gladde massa (of gebruik de staafmixer).
  • Proef en breng eventueel op smaak met wat extra mosterd of mierikswortel.
OPMERKINGEN
  • Als je de pesto enkel koud gaat gebruiken kan je ook lijnzaadolie gebruiken.
  • Aluminiumfolie is niet ecologisch. Aardappels pof ik gewoon zonder folie. Maar met biet heb ik dat nog niet geprobeerd. Je kan ook gekookte biet of zelfs rauwe biet gebruiken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...