Voor 2 porties
Voor de gevulde paprika
- 1 (rode) paprika
- een halve ui
- 1 teentje knoflook
- een halve courgette
- 100gr champignons
- 70gr gekookte borlottibonen
- 50gr couscous
- olijfolie
- ras el hanout
- pilipili
- Halveer de paprika en verwijder de kern. Verhit een grillpan en gril de paprika aan beide kanten. Haal uit de pan en zet opzij
- Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking.Roer er een beetje ras-el-hanout en peper en zout door. Zet opzij
- Snipper de ui en de look. Snij de courgette en de champignons klein
- Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en de look met een beetje pilipilipoeder.
- Voeg de courgette en champignons toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de bonen en couscous toe en bak ook even kort.
- Vul depaprika's met het mengsel. Verdeel de rest over 2 borden.
- Leg de gevulde paprika's in de pan en bak een paar minuten onder een deksel.
- 100ml hazelnotenmelk (of andere)
- 1 lepel appelazijn
- 50gr komkommer
- volle hand muntblaadjes
- een half teentje knoflook
- 4 theelepels chiazaad
- Meng de melk met de azijn.
- Snij de komkommer heel fijn, hak de muntblaadjes en snipper de knoflook
- Meng onder de melk
- Roer de chiazaadjes door de melk en zet minstens 10 minuten in de koelkast
- Serveer de gevulde paprika met extra vulling en de munstaus
- Wil je toch liever yoghurt gebruiken? (ik zou niet weten waarom) Vervang dan de chiazaadjes, melk en appelazijn door 100ml yoghurt
- De borlottibonen (of cranberrybeans) heb ik in Duitsland gekocht onder de naam Wachtelbohnen. Verschillende internetbronnen leren me dat wachtelbohnen geen pintobonen zijn maar borlottibonen.
- Als je een oven hebt kan je het grillen van de paprika ook weglaten en ze na het vullen gewoon een kwartiertje in de oven zetten (180C).
- Ik had 50gr borlottibonen geweekt en dat gaf 140gr gekookte bonen. De helft daarvan heb ik hier gebruikt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.