Voor 3 porties
- 60gr boekweit
- 100gr tuinbonen (gedopt gewicht)
- 100gr dadels
- een halve rode biet + loof
- 5 blaadjes sla
- een halve coeur de boeuf tomaat (of een hele normale tomaat)
- een handje basilicum + etra ter garnerng
- Zout en peper
- 1 lepel (lijnzaad)olie
- 2 lepels (appel)azijn
- Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking. Zet opzij om af te koelen
- Kook water met een beetje zout in. Als het kookt voeg je de gedopte tuinbonen bij. Laat ongeveer 3 minuten koken. Giet e af en kruid met peper en zout
- Snij de dadels en tomaat in stukken
- Schil de biet en rasp. Was het loof en snij in reepjes
- Was de sla en snij in reepjes. Snij de basilicum in reepjes
- Meng de azijn met de olie.
- Meng alles onder elkaar en kruid met peper en zout
- en een uurtje of langer in de koelkast en geniet dan van een heerlijke salade
- ik gebruikte hier verse dadels maar gedroogd zal ook wel lukken
- lekker als diner, lunch of als voorgerechtje. Dan kan je eventueel de boekweit achterwege laten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.