Voor 4 porties
- 160gr rijst +eventueel kurkuma
- Ongeveer 150gr gekookte kikkererwten
- 1 bloemkool
- 1aubergine
- 1 (gele)paprika
- 2 teentjes knolfook
- 1 ui
- 100gr santen
- 700ml water
- komijnzaad, kaneel, kardemonpeulen, gemalen koriander, peper en zout, gerookt paprika poeder
- kokosolie
- Kook de rijst zoalsaangegeven op de verpakking. Eventueelmet een beetje kurkuma voor een mooie kleur
- Snipper de ui en de knoflook. Sn de bloemkool,paprika en aubergine in stukjes.
- Verhit olie in een grote pot en voeg kruiden toe.Laat even bakken tot je eenlekkere geur hebt.
- Fruit de ui en de look.
- Voeg de paprika en aubergine toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg ook de bloemkool toe en bak even mee
- Snij de santen in stukjes. Voeg samen met het water toe. Voeg ook de kikkererwten toe.
- Zet een deksel op de pot en breng aan de kook. Laat op een acht vuurtje ongeveer 20 minuten pruttelen.
- Kruid naar smaak en serveer met de rijst.
- Varieer met groenten.Ik gebruik gewoon wat ik in huis heb.
- Varieer met kruiden. Ik probeer ook maar altijd iets uit ;-)
- Je kan ook kokosmelk uit blik gebruiken in plaats van santen en water.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.