Voor 2 porties
- 3/4 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rood pepertje
- 350gr kipfilet
- 300gr aardappel
- 300ml water of kookvocht van de spliterwten van rotiplaten
- 500gr boontjes
- 1 kleine tomaat
- 2 lepeltjes curry/kerrie
- 2 lepeltjes gemalen koriander
- 2 lepeltjes komijn
- peper en zout
- rijstolie
- Snipper de ui en de knoflook. Snij het pepertje fijn.
- Schil de aardappel en snij in blokjes
- Verwijder de uiteindes van de boontjes en snij in 3
- Snij de tomaat in kleine stukjes
- Snij de kipfilet in blokjes
- Verhit rijstolie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het pepertje, de curry, koriander en komijn toe en bak een paar minuten.
- Voeg dan de kip toe en bak aan alle kanten bruin
- Voeg de tomaat en de aardappels toe. Overgiet met het water. Kruid met wat peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat op een klein vuurtje ongeveer 25 minuten sudderen.
- Voeg na 25 minuten de boontjes toe. Laat nog een tiental minuutjes meekoken (tot ze gaar zijn)
- Proef en kruid eventueel wat bij
- Serveer met rijst of roti en Surinaams tafelzuur
- Voor de rotibladen en de kip gebruikte ik steeds dezelfde pan.Spaart weer afwas.
- Gemalen koriander is niet groen zoals gewone koriander. Gemalen koriander komt van de zaadjes. Het is o.a te koop bij Carrefour.
- Afhankelijk van je smaak en de pittigheid van het pepertje kan je ervoor kiezen de zaadjes te verwijderen.
- Voor een recept om zelf de roti te maken, klik hier.
- Hoe je zelf Surinaams tafelzuur kan maken lees je hier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.