Voor een klein potje
- 1/3 komkommer
- 1/4 ui
- 1/2 rode peper
- 1 lepel agavesiroop
- 80ml azijn
- 60ml water
- 1 kruidnagel
- beetje gedroogde gemberstukjes
- peper en zout
- Snij de ui in dunne stukjes en het pepertje fijn.
- Schil eventueel de komkommer en snij in 4. Snij dan in plakjes.
- Doe het water, azijn en agavesiroop in een pot. Schroef dicht en schud er mee om het goed te mengen.
- Draai terug openen en doe de de rest van de ingrediënten in. Doe opnieuw dicht, schud er nog eens mee en laat minstens een uurtje trekken.
- Serveer bijvoorbeeld bij Surinaamse gerechten
- De rest van de ui wordt gebruikt bij de kip met boontjes. De rest van de peper bij de roti.
- Je kan ook verse gember gebruiken maar die had ik niet in huis.Dan moet je gewoon de gember schillen en fijn snijden
- Zo zag het hele bord eruit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.