Voor 2 porties
- 60gr dadels + 3 extra
- 40gr walnoten
- 40gr havermout
- optioneel ahornsiroop
- 100gr geschilde rabarber
- 50gr rode bessen
- 1 nectarine
- Week de dadels, noten en havermout een uurtje. Giet af.
- Doe havermout, noten en dadels (behalve 3 dadels) in de hakmolen. Draai tot een een crumble.Voeg desgewenst ahornsiroop of ander zoet toe. Haal de crumble uit de hakmolen
- Was het fruit. Verwijder eventuele stenen en doe samen met de 3 dadels in de hakmolen. Hak tot een soort van moes
- Verdeel de moes over 2 kommetjes en verdeel hierover de crumble.
- Bewaar in de koelkast of smul direct
- Best is om dit gerechtje, of toch zeker de crumble, de avond van tevoren al klaar te maken.
- De crumble was eigenlijk meer dan enkel voor de afwerking maar je kan hem ook door de fruitmoes roeren. Of gewoon uit het handje eten mmmmmm
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.