Voor 2 porties
- 100gr pasta (best volkoren maar als ik vriendje naar de winkel stuur brengt die witte eierpasta mee)
- 450gr spinazie
- 1 rode paprika
- enkele kerstomaatjes (optioneel)
- 100gr ansjovis
- 2 lepels zonnebloempitten
- 12 zwarte olijven
- 3 lepeltjes kappertjes
- olijfolie
- Provençaalse kruiden
- 2 stukken lente ui (of ene halve gewone ui)
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
- Was de spinazie, laat uitlekken en snij in reepjes
- Snij de lente ui in fijne ringetjes
- Snij de paprika in reepjes en de tomaatjes in 6
- Snij de olijven in halve ringen
- Snij de ansjovisjes in 3
- Verhit olijfolie in een pan en voeg de lenteui en de paprika toe.
- Voeg de spinazie en en de tomaatjes toe en laat slinken
- Roer er de olijven, zonnebloempitten, kappertjes en ansjovis door
- Bestrooi rijkelijk met de kruiden
- Laat ongeveer 3 minuutjes garen
- Dien op met de pasta en eventueel wat (Parmezaanse) kaas
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.