Voor 2 glazen
- 250ml amandelmelk
- 250ml koffie
- 1 lepel ahornsiroop
- Doe de koffie in ijsblokbakjes en zet een nachtje of enkele uurtjes in de diepvries
- Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot er nog een beetje ijsklonters inzitten
- Serveer direct
- In plaats van amandelmelk kan je natuurlijk ook andere melk gebruiken
- Ik combineer dit meestal met het maken van notenmelk. Ik doe 's avonds koffie in de diepvries en zet noten te weken. 's Morgens maak ik eerst notenmelk en haal het teveel eruit en maak dan ijskoffie. Zo moet de blender maar 1x afgewassen worden
- de ahornsiroop kan vervangen worden door ander zoet naar keuze of weggelaten worden. Bij mij is het vooral vriendje die dat lekker vindt (of toch het idee dat er iets zoet inzit wil hebben)
- Laat de koffie eerst wat afkoelen voor je hem in de diepvries zet. Anders moet je diepvries extra werken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.