dinsdag 1 juli 2014

Bietensinaasappel ontbijt

Na de bietenlunch van gisteren was het nu tijd voor een bieten ontbijt want de rode bieten moesten dringen op. Als ik bieten in de oven rooster doe ik er enkele tegelijk, ingepakt in de aluminiumfolie blijven ze zo nog wel een dag of 2 goed in de koelkast
's Morgens foto's nemen komt er niet altijd van maar het is gewoon een pap met bietenkleur.



Voor 2 porties
  • 2 gekookte rode bieten 
  • 1 sinaasappel
  • 50gr havermout
  • een hand studentenhaver (of noten naar keuze, al dan niet met rozijnen)
  1. Week de studentenhaver een uur of 2 in water. Laat dan uitlekken in een vergiet
  2. Schil de bieten en de sinaasappel en vang zoveel mogelijk sap op. Snij in grote stukken
  3. Doe alles in de blender en laat draaien tot je een vrij egale pap hebt. (afhankelijk van je blender kan het zijn dat je nog wat water moet toevoegen).
  4. Eet op of bewaar in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...