En ja: Het kan. En het is niet eens zo veel werk.
Voor 8 broodjes
- 150gr speltmeel
- 150gr speltbloem + extra
- 5gr gist
- een snufje zout
- olijfolie
- 180ml water
- Zeef de bloem en het meel in een kom. Meng er de gist en het snuifje zout onder
- Doe er 2 eetlepels olijfolie en het water bij. Meng met een lepel en kneed dan eventjes met je handen.
- Verdeel het deeg in 8 stukken. Maak een mooi bolletje van elk stuk en leg ze op een bord.
- Maak een propere handdoek nat, wring goed uit en leg over de bolletjes. Laat ongeveer 45 minuten rijzen.
- Bestrooi een proper werkblad met speltbloem. Leg er een bolletje op en duw plat je je hand. Niet uitrollen! Het moet nog redelijk dik zijn (ongeveer 0,5 tot 1cm denk ik). Herhaal met de andere bolletjes
- Smeer met behulp van een borsteltje de bovenkant van de broodjes in met olie. Leg de beoliede kant op de bbq en smeer de andere kant ook met olie in.
- Laat ongeveer 10minuutjes bakken.Draai tussendoor eventueel eens om
- Ik heb geen idee of dit op een open bbq ook werkt. Probeer eens zou ik zeggen
- De baktijd is heel afhankelijk van de temperatuur van de bbq en waar je ze legt. Hie lagen ze gewoon op het laagste rooster maar aan de kant.
- Speltmeel is volkoren,speltbloem is wit. Je kan ook enkel volkoren of enkel wit gebruiken.
- Het bestrooien van het werkblad met bloem is nodig om de broodjes gemakkelijk van de tafel te halen. Het besmeren met olie zodat ze niet aan de rooster blijven plakken
- Als je de broodjes uitrolt zijn ze te dun en lukt het bakken niet
- Heb je broodjes over? Die kan je de volgende dag gewoon even in de broodrooster doen en eten zoals pitabroodjes
- Ik heb in totaal nog geen 5 minuten gekneed dus maak je daar zeker niet druk om.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.