Deze geroosterde paprika kan je net zo gebruiken als andere geroosterde paprika. Hier bijvoorbeeld in een heerlijk zomerse hummus.
Voor 1 paprika
- 1 paprika
- olijfolie
- eventueel een teentje knoflook (meer mag ook)
- Was de paprika, halveer en verwijder de zaadjes
- Snij elke helft in 3 dikke repen (afhankelijk van de paprika natuurlijk)
- Verhit een goede scheut olijfolie in een pan op een groot vuur
- Doe de paprika en het ongepelde knoflookteentje in de pan en zet het deksel op de pan.
- Wacht 3 minuten
- Zet het vuur iets lager, draai de paprika om en druk een beetje plat met een houten lepel. Draai het knoflookteentje gewoon om
- Zet het deksel opnieuw op de pan
- Wacht 2 minuten
- Haal de pan van het vuur en leg de paprika en look op een bord.
Voor een grote portie hummus met geroosterde paprika
- 400gr gekookte kikkererwten (ongeveer 190gr droge)
- Halve geroosterde paprika met 2 gepofte knoflookteentjes
- 4 lepels olijfolie
- 2 lepels citroensap
- eventueel een paar lepels kookvocht van de kikkererwten
- Peper en zout
- 1 theelepeltjes komijn
- 1 theelepeltje korianderzaad
- Gedroogde chilipeper
- Doe de kikkererwten, paprika, kruiden, olijfolie en citroensap in de hakmolen
- Mix tot een gladde massa. Voeg als het te droog is een lepel kookvocht toe en mix opnieuw.
- Proef en kruid bij naar smaak.
- De hummus is minstens 4 dagen te bewaren in de koelkast
Paprika snijden.
BeantwoordenVerwijderenBoven en onderkant wegsnijden.
Met een klein mes zaadlijsten wegsnijden.
De rest in stukken van ca 4cm trimmen
Met olie (olijf als je echt niets anders hebt maar het maakt niet zoveel uit als het tegen hitte kan) bestrijken en met de schil omhoog op een bakblik/papier leggen.
Op 200 graden Celsius ca 20 min grillen of langer. De schil moet zwart verbrand zijn.
Zwarte schil wegschillen.