Natuurlijk kan je ook hele tomaten gebruiken, of omdat er nog geen inlandse tomaten zijn passata gebruiken. Buiten wat snijwerk is dit eigenlijk een heel makkelijk gerechtje
Voor 5 porties
- 1 paksoi
- 1 Chinese kool
- 700gr tomatenpulp
- 100gr rode linzen
- 40gr santen
- 200ml water
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Stukje gember
- Theelepeltje komijnzaadjes
- Chilivlokken naar smaak
- 1 kardemonpeul
- Peper en zout
- rijstolie of kokosolie
- Snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en snij fijn. plet de kardemonpeul zodat hij opent
- Snij de paksoi en kool in reepjes. Als je hele tomaten gebruikt, snij ze dan in blokjes
- Verhit olie in een grote pot en fruit de ui en de knoflook. Voeg de gmber, kardemonpeul, wat chilivlokken en komijnzaadjes toe. Bak een paar minuten mee
- Voeg de Chinese kool, paksoi en linzen toe. Roerbak kort.
- Voeg het water, de santen en de tomaten toe.
- Zet een deksel op depot en laat 20minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje.
- Controleer of alles gaar is en proef. Kruid bij naar smaak
- Serveer bijvoorbeeld met gekookte bruine rijst. Garneer met wat verse koriander
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.