Ik at het met falafels, de flexitarier met hamburger maar uiteindelijk kan je er van alles bij eten.Dit kan je ook 2 dagen na elkaar eten. Dan warm je de rode kool gewoon op een zacht vuurtje op, bakt nieuwe burgertjes (die je de dag ervoor al gemaakt hebt) en je kan de rest van de aardappels bakken in de pan. Snel en makkelijk dus.
Voor 4 porties
- 2 kleine appels
- 2 teentjes look
- 2 lepels olie
- 1 lepel citroensap
- Peper en zout
- 1 ui
- Halve rode kool
- handje rozijnen
- gekookte aardappelen
- burgertjes (hier falafel en hamburger)
- Was de appels, snij in 4 en verwijder het klokhuis. Snij elk kwartje nog eens in 4.
- Kook de appels in een beetje water tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten maar dit afhankelijk van de appelsoort denk ik). Giet af en laat wat afkoelen.
- Snipper de ui. Pel de look. Snij de rode kool in reepjes.
- Verhit 1 lepel olie in een pot en fruit de ui. Voeg de rode kool en een glas water toe. Laat onder deksel 10minuten stoven. Voeg de rozijnen toe en stoof nog eens 10 minuten
- Doe ondertussen de appels met de look, 1 lepelolie en het citroensap in de hakmolen. Hak fijn.
- Serveer de rode kool met de aardappels, burgers en een goede schep van de appel-looksaus.
- De appellooksaus is ook super lekker als gewone looksaus vervanger. Roer er dan gewoon nog wat groene kruiden naar smaak door.
Oooh heerlijk! Ik ben helemaal fan van rode kool :p
BeantwoordenVerwijderen