Abrikozen zijn niet echt rood, zeker de ongezwavelde, maar ik vond het 5 tinten rood salade wel een betere naam dan rode kool granaatappelsalade.
Voor 2 grote portie
- 1/4de rode kool
- Halve granaatappel
- 1 appel
- 70gr rode rijst
- 1 volle lepel zwart sesamzaad (of gewoon of andere zaadjes)
- 10 pistachenoten
- 8 Gedroogde abrikozen
- 2 lepels lijnzaadolie
- 1 lepel appelazijn
- Peper en zout
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Week de abrikozen 15 minuten in lauw water. Gief af en snij in 4
- Hak de pistachenoten grof
- Snij de rode kool in fijne reepjes. Haal de pitjes uit de granaatappel. Snij de appel in kleine blokjes.
- Meng de olie met de azijn en kruid met peper en zout
- Meng alles door elkaar en garneer met sesamzaadjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.