Het magische ingrediƫnt zijn zwarte bonen, alhoewel het ook met bruine bonen gaat als je geen zwarte vindt. Wel een tip: laat mensen proeven voor je zegt wat erin zit. Dan vinden ze het waarschijnlijk veel lekkerder dan wanneer ze aan bonen denken.
Voor een cakevorm van 24x10cm
- 150gr gedroogde zwarte bonen (of ongeveer 300gr gekookte)
- 30gr kokosolie of rijstolie
- een rijpe banaan
- 3 lepel cacaopoeder
- 60gr havermout
- Snufje zout
- 2 lepels ahornsiroop
- 4 lepels water (of kookvocht van de bonen)
- 1 lepel vanille-extract
- 1 koffielepeltje bakpoeder
- Eventueel wat noten naar keuze (hier macadamianoten)
- Week de bonen een nacht of langer en kook ze gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Laat afkoelen
- Smelt de kokosolie in een pannetje of op de verwarming
- Meng de havermout, het bakpoeder, cacaopoeder en een snufje zout onder de bonen
- Doe de banaan, siroop, olie, water en vanille-extract bij de bonen.
- Zet de soep mixer in de pot en mix tot een gladde massa dat wat op cakedeeg lijkt.
- Hak eventueel wat noten grof en meng ze met een lepel onder het deeg
- Verdeel het deeg over een bakvorm en zet 30 minuten in een oven op 180C
OPMERKINGEN
- Als je kokosolie gebruikt krijg je een zoeter resultaat maar rijstolie is makkelijker want die moet je niet smelten ;-)
- Heb je het graag zoeter? Voeg eventueel wat meer siroop toe
- Bewaar de brownie in een lucht dichte doos voor een paar dagen
Vandaag deze brownie gemaakt. Zeer verrassend! Ik vond hem erg smakelijk. En zo bijzonder om dit met zwarte bonen te maken. Ik voel me een stuk minder schuldig als ik nog extra een stuk neem. :)
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te horen dat het lekker was!
BeantwoordenVerwijderen