Indien je wil kan je de biefstuk ook weglaten voor een vegetarische versie en desnoods de eieren ook. Gebruik dan bijvoorbeeld tofu.
Voor 3 grote porties
- 3 eieren
- 200gr bruine rijst
- 1 biefstuk
- 1 ui
- 1 pepertje
- 2 teentjes knoflook
- voldoende groenten naar keuze (doperwten, wortelen, paksoi, Chinese kool, prei, raap,....)
- 3 lepels sojasaus
- theelepeltje gerookt paprikapoeder
- half theelepeltje komijn
- half theelepeltje kurkuma
- rijstolie
- peper en zout
- Kook de rijst gaar.
- Klop de eieren los en kruid met wat peper, zout en kurkuma. Verhit rijstolie in een pan en bak een mooie omelet van de eieren. Haal uit de pan, laat een beetje afkoelen en snij in reepjes
- Snipper de ui, de look en het pepertje. Snij de groenten in blokjes
- Snij de biefstuk in fijne reepjes. Verhit opnieuw olie in de pan en bak de reepjes tot ze helemaal bruin zijn aan de buitenkant. Haal uit de pan
- Verhit rijstolie in een grote pot en fruit de ui en de look. Voeg dan de pepertjes toe. Voeg dan de groenten en kruiden toe. Bak alles goed.
- Doe nu de rijst, eierreepjes en biefstuk er samen met de kruiden en sojasaus bij. Bak al roerend een minuut of 3.
- Serveer. Zet eventueel nog wat sojasaus of sambal op tafel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.