Voor 4-6 porties
- 150gr gedroogde kikkererwten, ongeveer 320gr gekookt
- 1 preiwit
- 2 grote wortelen
- 2 grote pastinaken
- 1/4de knolselder
- 1 raap
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- klein stukje gember
- rode pepertjes naar smaak (vers of gedroogd)
- 20-tal zwarte olijven
- 700ml passata
- eventueel 200gr tomatenblokjes
- olijfolie
- 1 kaneelstokje
- 1 koffielepeltje komijnzaadjes
- 1 koffielepeltje (gerookt) paprikapoeder
- 1 koffielepeltje ras-el-hanout
- peper en zout
- Week de kikkererwten een nachtje en kook ze nadien gaar
- Snipper de ui, knoflook en gember
- Snij de wortelen, prei, pastinaak, knolselder en raap in blokjes
- Snij de olijven in 4
- Verhit olijfolie in een grote pot en fruit de ui, knoflook en gember met de kruiden. Bak een paar minuutjes
- Voeg de prei toe en bak even mee. Doe er dan de andere groenten bij en bak ook kort
- Voeg de kikkererwten en de passata toe. Doe er ook de olijven en kikkererwten bij. Laat op een zacht vuurtje ongeveer 30 minuten pruttelen.
- Proef en kruid bij.
- Serveer met volkorencouscous, quinoa, gierst, ....
OPMERKINGEN
- wortelen, pastinaak en raap hoef je echt niet te schillen.
- Vang het kookwater van de kikkererwten op en gebruik het om de couscous te koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.