Maar: "What's in a name? That which we call a rose by any other name would smell as sweet" Hoe we het ook noemen, het is gewoon een superlekker, veganistisch, suiker-, e-nummer- en rotzooivrijgerecht.
Misschien zie je het op de foto maar eigenlijk is het hier een veganistisch/vegetarisch gerecht. De rechterkant is veganistisch, de linkerkant vegetarisch want daar is geraspte kaas overgestrooid. Dat was voor de heer des huizes. Op zich ben ik al blij dat hij ondertussen zijn neus niet meer ophaalt voor vegetarische gerechten. We komen van ver ;-)
Voor 4 porties
- 60gr gedroogde bruine linzen
- 1,5 ui
- 2 teentjes look
- 200gr selder
- 500gr wortelen
- olijfolie
- gedroogde tijm
- peper en zout
- 700gr aardappels
- nootmuskaat
- 100ml rode wijn
- Kook de linzen gaar, giet af en zet opzij
- Schil de aardappelen, snij in kleine blokjes.Kook goed gaar, giet af. Voeg een lepel olie, wat peper, zout, nootmuskaat en tijm toe. Pureer tot een heel glad mengsel
- Snipper de ui en de knoflook. Snij de andere groenten fijn
- Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en de look. Voeg de wortelen en selder toe en laat een paar minuten meebakken. Voeg de gekookte linzen, wijn, peper, zout en tijm toe en laat 10 minuutjes stoven.
- Giet het groentemengsel in een ovenschaal en verdeel er de puree over. Strijk mooi vlak.
- Zet 25 minuten in een oven op 200C.
- Je kan ook andere groenten gebruiken zoals prei, bloemkool, pastinaak, knolselder,..
- Voor een vegetarische versie er dus gewoon wat geraspte kaas over verdelen.
- Je hoeft de oven niet voor te verwarmen. Gebruik je wel een voorverwarmde oven? Dan moet het er misschien minder lang instaan
- Dit is ook wee een gemakkelijk recept om 2 dagen van te smullen
- Liever geen wijn? Vang dan bijvoorbeeld het kookvocht van de linzen op en gebruik daar 100ml van, of neem groentebouillon.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.