Deze salade is makkelijk te maken en geeft je direct een zomergevoel. Salades maak ik ook regelmatig voor 2 dagen ineens en met deze is dat echt geen straf ;-)
- 50gr gierst of couscous
- 1 venkel
- 5 (groene) olijven
- 3 zongedroogde tomaatjes
- 5 stukjes courgette in het zuur (optioneel)
- 1 lepel lijnzaadolie of olijfolie
- 1 lepel kruidenazijn (van de courgette in het zuur) of gewone azijn
- peper en zout
- gerookt paprikapoeder
- gedroogde chilipeper
- Provençaalse kruiden
- Kook de gierst zoals aangegeven op de verpakking
- Snijd de venkel, olijven, zongedroogde tomaatjes en courgette fijn
- Meng de olie met de azijn en de kruiden
- Meng de groenten met de gierst en roer er de vinaigrette door
- Klaar
- Hier is de salade nog aangevuld met veldsla en alfalfakiemen
- De vinaigrette deed ik op voorhand door de salade maar op het moment zelf deed ik er nog een lepel geroosterde zonnebloempitten bij
- Wil je een vollere salade? Kikkererwten zijn hier ook lekker bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.