Dat ik gek ben op boekweit heb ik al wel vaker gezegd. Nu heb ik er eens mee geëxperimenteerd in een risotto. Eigenlijk koos ik voor boekweit omdat we deze week al rijst gegeten hadden maar het is echt wel lekker om er een risotto mee te maken. Probeer het zeker eens uit.
Voor 3 porties
- 200gr spruitjes
- 350gr pastinaak
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 100gr boekweit
- 50gr (zwarte) linzen
- Peper en zout
- 5 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 20gr amandelen
- edelgist
- 500ml zelfgetrokken groentebouillon, kookvocht of gewoon water
- Olie
- Snipper de ui en de knoflook. Snij de spruitjes in 2 of in 4. Snij de pastinaken in blokjes.
- Hak de amandelen grof (of gebruik geschaafde amandelen). Verhit een droge pan en rooster de amandelen daar een paar minuten in. Haal uit de pan en zet opzij
- Verhit olie in de pan en fruit de ui en de look. Voeg de groenten toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de linzen en de boekweit toe en bak ook even mee.
- Giet er het water en de kruiden bij en laat afgedekt 10 minuutjes pruttelen, roer af en toe.
- Laat nog 5 minuten pruttelen. Als het te nat is laat je het deksel van de pan. Is het te droog? Voeg dan een beetje water toe. Controleer of alles gaar is. Kruid af
- Serveer met wat gistvlokken en de geroosterde amandelen
- je kan ook andere linzen gebruiken natuurlijk.
- rapen zouden ook heel lekker zijn in de gerecht. Of kool bijvoorbeeld. Maak dus gewoon je groentelade eens leeg ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.