Onder de noemer creatief met restjes heb ik hier de pulp, wat overblijft bij het zeven van zelfgemaakte hazelnotenmelk, gebruikt.
Voor ongeveer 10 truffels
- 60gr hazelnotenprut
- 60gr dadels (zonder pit gewogen)
- 30gr amarant
- 1 lepel carobepoeder of cacaopoeder
- Snij de dadels in 4 en week een half uurtje in water
- Zet een ruime kookpot op een redelijk vuur en laat oven warm worden. Doe er de amarant in en zet het deksel erop. Je zal de zaadjes horen poffen. Schud af en toe met de pot. Haal van het vuur als het gepof stiller wordt. Controleer of de amarant niet verbrand is (het is de eerste keren nog wat testen, geloof me). Haal de amarant uit de pot en zet opzij
- Giet de dadels af en laat goed uitlekken. Doe de dadels met de hazelnotenpulp in de hakmolen en hak tot een gladde massa.
- Meng er met de hand de amarant en carobepoeder onder. Rol er truffels van.
- Bewaar in de koelkast, of eet gewoon op ;-)
Jammie.
BeantwoordenVerwijderenJammie.
BeantwoordenVerwijderen