Eigenlijk is dit een spotgoedkoop recept dat toch speciaal en gezond is.
Voor 4 grote porties
- 1 raap
- 500gr pompoen
- 300gr aardappels
- 200gr spliterwten
- 400ml passata
- 700ml water
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1cm gember
- 1 rood pepertje
- 1 lepel garam masala
- olijfolie
- peper en zout
- Snipper de ui en de knoflook, snij het pepertje en de gember fijn.
- Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Snij de pompoen en raap in kleine blokjes.
- Verhit olie in een grote pot en fruit de ui en de look. Voeg de gember, pepertjes en garam masala toe en bak een paar minuutjes.
- Voeg de raap. pompoen, aardappels en spliterwten toe. Overgiet met de passata en het water. Laat onder deksel een half uur pruttelen. Roer regelmatig. Laat dan nog eens minstens 15 minuten pruttelen.
- Test of alles gaar is en kruid af.
- als het na een half uur nog heel nat is kan je het deksel van de pot halen voor het laatste kwartiertje. Bij mij stond het deksel er heel de tijd op, het laatste kwartier wel maar half en de dikte was net goed.
- Is het toch te lopend? Bind dan met arrowroot
- Voeg andere groenten toe, kijk eens wat er nog in de koelkast ligt.
- Je kan dit ook eten met nog extra rijst of naanbrood erbij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.