Verse jalapeno had ik nog nooit gebruikt maar ik zag ze toevallig liggen in de winkel en ik vond het een leuke aanvulling.
Voor 4 porties
- 400gr pompoen
- 60gr rode quinoa
- 1,5 ui
- 2 teentjes knoflook
- stuk gember van ongeveer 2cm
- komijn
- chilivlokken of gedroogde peper of verse peper
- 500gr tomatenblokjes
- 130 witte en kidneybonen gedroogd gewicht (iets meer kidney dan witte bonen)
- potje mais van 230gr
- peper en zout
- verse koriander
- eventueel 1 jalapeno
- rijstolie
- Week de bonen minstens 12 uur en kook gaar. Giet af en vang het kookvocht op
- Snipper de ui en knoflook, snij de gember fijn.
- Snij de pompoen in blokjes.
- Verhit olie in een grote pot en fruit de ui en de look. Voeg chilivlokken, gember en een theelepel komijn toe. Bak mee
- Voeg de pompoen, gekookte bonen, tomatenblokjes en quinoa toe. Voeg ongeveer 300water toe ( kookvocht van de bonen). Laat 20 minuten onder een deksel sudderen maar roer een paar keer.
- Giet de mais af, snij de koriander fijn en en jalapeno in ringen.
- Doe de mais bij de chili en laat 5 minuten mee pruttelen. Proef en kruid af.
- Haal van het vuur en roer er dan een deel van de koriander door.
- Garneer op een bord met korianderblaadjes en jalapenoringen.
- mais koop ik liefst biologisch in glazen bokalen. In grote supermarkten makkelijk te vinden.
- paprika, courgette, verse tomaten,... zouden hier ook lekker bij zijn maar ze zijn nu niet in het seizoen. Pompoen nog wel dus gebruik ik dat.
- Ook lekker met zelfgemaakte tortilla's
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.