woensdag 16 december 2015

Appelbrood

Nadat ik een heerlijke andijvietaart gebakken had was er nog deeg over. Appels heb ik momenteel ook steeds in huis dus was het tijd voor een snelle appeltaart.
Omdat het deeg vanboven werd dicht geplooid was het resultaat iets tussen een taart en een gevuld brood in. Maar wel heel lekker!

Voor een kleine cakevorm
  • 1/4de van dit deeg
  • 2 appels
  • 40gr rozijnen
  • 20gr oerzoet
  • kaneel en speculaaskruiden
  1. Kneed het deeg en rol uit.
  2. Snij de appels in fijne blokjes.Meng met de rozijnen, oerzoet en speculaaskruiden en wat extra kaneel.
  3. Besmeer en cakevorm met olie en leg het deeg er in,laat over de randen van de vorm hangen. 
  4. Verdeel het vulsel over het deeg.
  5. Plooi dicht
  6. Bak ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200C
 OPMERKINGEN
  • Heb je een restje pizzadeeg of ander taartdeeg? Dan zal het ook wel lukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...