Maar omdat wij Vlamingen fier zijn op ons stoofvlees heb ik het opmijn eigen manier gemaakt met rode kool erbij. En het was heel lekker.
Voor 3 porties
- 500gr stoofvlees
- 2 uien
- 3 lepels olie
- 2 lepels speltmeel
- 3 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 40gr rozijnen
- 1 lepel appelstroop (zonder toegevoegde suiker)
- 1 lepel azijn
- 6 peperbolletjes
- 1/2 rode kool
- 1 appel
- 1 kaneelstok
- olie
- peper en zout
- 200ml water
- 600graardappels
- Snipper de uien
- Verhit olie in een grote pot en fruit de ui. Voeg de bloem toe en roer.
- Voeg het stoofvlees toe en bak rondomrond bruin.
- Zet het vuur een beetje zachter en voeg kruidnagels, laurier, tijm, rozijnen, peperbolletjes, azijn en appelstroop toe. Voeg water tot tot alles onder staat.
- Laat op een zacht vuurtje ongeveer 2 uur pruttelen. Proef en kruid eventueel bij
- Schil de aardappels en kook gaar.
- Snij de rode kool en de appel heel fijn.
- Verhit olie in een pot en voeg de rode kool en de appel toe. Bak eventjes
- Voeg het water en de kaneelstok toe en laatop een zacht uurtje ongeveer een half uur pruttelen.
- Serveer alles samen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.