Zelf kook ik vaak boekweit voor meerdere dagen. In een potje in de koelkast blijft dit een paar dagen goed. Zo bespaar je weer tijd, gas en het milieu.
Voor 1 portie
- 1/4 rode kool
- 1 mandarijn
- 30gr boekweit
- 5 walnoten
- 1 lepel lijnzaadolie
- 1 lepel appelazijn
- Kook de boekweit gaar zoals aangegeven op verpakking
- Snij de rode kool heel fijn
- Pel de mandarijn en halveer de partjes
- Kraak de walnoten en breek de noten in stukjes
- Meng de rode kool met de mandarijn, noten en boekweit. Roer er ongeveer 1 lepelappelazijn en 1 lepel lijnzaadolie door.
- Klaar.
- Vervang de walnoten door andere noten of pitten
- Voeg rozijnen of gedroogde veenbessen toe
- Voeg restjes groentjes of fruit toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.