zondag 20 december 2015

Simpele rode koolsalade

Een lekkere gezonde lunchsalade maken hoeft niet veel werk te zijn. Deze kan je makkelijk maken terwijl je ook rode kool als avondeten aan het maken bent.
Zelf kook ik vaak boekweit voor meerdere dagen. In een potje in de koelkast blijft dit een paar dagen goed. Zo bespaar je weer tijd, gas en het milieu.

Voor 1 portie
  • 1/4 rode kool
  • 1 mandarijn
  • 30gr boekweit
  • 5 walnoten
  • 1 lepel lijnzaadolie
  • 1 lepel appelazijn
  1. Kook de boekweit gaar zoals aangegeven op verpakking
  2. Snij de rode kool heel fijn
  3. Pel de mandarijn en halveer de partjes
  4. Kraak de walnoten en breek de noten in stukjes
  5. Meng de rode kool met de mandarijn, noten en boekweit. Roer er ongeveer 1 lepelappelazijn en 1 lepel lijnzaadolie door.
  6. Klaar.
OPMERKINGEN
  • Vervang de walnoten door andere noten of pitten
  • Voeg rozijnen of gedroogde veenbessen toe
  • Voeg restjes groentjes of fruit toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...