Omdat er nog een half pepertje in de koelkast lag deed ik dit er ook maar bij. Als je niet van pittig houdt kan je dat natuurlijk ook weglaten.
Voor 3 porties
- 250gr geschilde aardappelen
- 30gr groene linzen
- 400gr boerenkool
- 1 ui
- 1teentje knoflook
- half geel pepertje
- olijfolie
- 1 lepel Provençaalse kruiden
- komijn
- 2 lepels fijngesneden zongedroogde tomaatjes
- 1 lepel courgette in het zuur
- peper en zout
- half lepeltje gerookt paprikapoeder
- Snij de aardappels in blokjes en kook gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Kook de linzen hierin gaar. Giet af en vang het kookvocht opnieuw op.
- Snipper de ui, look en het pepertje.Was de boerenkool, verwijder eventueel de harde nerven en snij in reepjes.
- Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en het pepertje. Voeg de komijn en Provençaalse kruiden toe.
- Voeg de boerenkool toe en een beetje kookvocht. Voeg de tomaatjes, courgette en gerookt paprikapoeder toe. Laat onder deksel even staan tot de boerenkool wat geslonken is.
- Voeg de aardappels en linzen toe (tenzij ze nog goed heet zijn). Roer goed door elkaar
- Haal van het vuur en probeer te pureren met een pureestamper.
- Serveer met gistvlokken.
- Dit is een ideaal gerecht om de koelkast eens leeg te maken. Restjes olijven, kappertjes, pesto,.. Voeg maar toe. Ook stukjes paprika, courgette, aubergine, wortel,... Laat je gaan.
- Dit is ook een makkelijk gerecht als je de mogelijkheid hebt om je lunch op te warmen.
- Wij zijn geen echte aardappeleters. Dus als je dit wat weinig vindt voeg je gewoon meer toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.